Sátai rablás: suhancok bántamazták az idős nőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Erőszakos módszerekkel, előre kitervelten támadták meg idős áldozatukat a Borsod megyei Sátán azok a fiatalkorú elkövetők, akik a bűncselekmény után a zsákmányolt mobiltelefonnal és némi készpénzzel hazamentek.

A rendőrök alig huszonnégy óra alatt elfogták a három fiatalkorú gyanúsítottat. A 15, illetve a két 17 éves fiú kihallgatásuk során egyebek mellett azt mondta: előre megbeszélték, hogy december 11-én a hajnali órákban fognak rárontani az idős nőre - közölte a rendőrség.

Miután a fiatalok erőszakos módszerrel behatoltak a 67 éves sértett sátai ingatlanába, azonnal bántalmazni kezdték, aki emiatt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiúk végül egy régi típusú mobiltelefonnal és némi készpénzzel távoztak, majd mind a hárman hazamentek.

Az ózdi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés után a forrónyomos intézkedések - tanúkihallgatások, adatgyűjtések - eredményeként körvonalazódott a lehetséges elkövetői kör. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a rendőrség lefoglalta a bűncselekményből származó mobiltelefont, a 15, illetve a két 17 éves fiatalember pedig beismerő vallomást tett.

Az ózdi rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt a három fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vette, egyben indítványozta előzetes letartóztatásukat.