szerző:
MTI

A dolgozók 70 százaléka felvette a munkát csütörtökön reggel a ferihegyi repülőtéren, a forgalom zavartalan, járatokat nem kellett törölni, és nagyobb késések sincsenek - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.

A szóvivő megismételte, hogy a BA vezetése délelőtt 10 órára várja a szakszervezetek képviselőit a szerdán elkészült, aláírásra kész megállapodás tervezet szignálására.  A szakszervezetek képviselői szerdán este viszont úgy nyilatkoztak: nem aláírni, hanem tárgyalni mennek csütörtökön reggel. Kovács Zoltán, a sztrájkbizottság elnöke arrogánsnak nevezte a vezérigazgató tárgyalási stílusát és ultimátumnak a megállapodás tervezetét. Az egyeztetések végén a vezérigazgató a szakszervezetek elé "dobta" a dokumentumot, majd távozott, így nem volt lehetőség sem a tervezet áttanulmányozására, sem az egyes pontok érdemi megvitatására.

A BA szerdai tájékoztatása szerint a tervezetet a cég vezetősége és a sztrájkoló szakszervezetek képviselői között a délelőtt óta tartó hivatalos tárgyalásokon dolgozták ki. "A megállapodás minden vitatott kérdésben megnyugtató megoldást kínál - így elfogadása után nincs akadálya az egy hete tartó repülőtéri sztrájk megszüntetésének" - állt a BA közleményében.

A tervezet rendelkezik az eredetileg január 10-ig hatályos kollektív szerződés hatályának meghosszabbításáról, a határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozók kötelező tájékoztatásáról várható jövőjükkel kapcsolatban, valamint a tervezett munkarendeknek a szakszervezetekkel közös kialakításáról. A BA szerint a tervezet szövegében minden vitás kérdésre sikerült megoldást találni.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Háborognak a ferihegyi sztrájktörésen

Az Európai Szakszervezeti Szövetség különösen aggasztónak találja a ferihegyi külső sztrájktörők alkalmazásáról szóló híreket, az eljárást elfogadhatatlannak nevezi és elítéli.

MTI/hvg.hu Itthon

Mi a helyzet Ferihegyen?

Ma délelőtt folytatódnak a tárgyalások, de a hvg.hu úgy tudja: ha nem jutnak megállapodásra a felek, akkor a sztrájk kiterjedésével kell számolni.

MTI Itthon

"Vendégmunkások" tűntek fel Ferihegyen

A Munkástanácsok szerint a Budapest Airport (BA) negyven görög munkavállaló kiképzését kezdte meg, annak érdekében, hogy sztrájktörőként alkalmazza őket a ferihegyi reptéren. A BA úgy magyaráz, hogy csupán biztonsági ellenőröket alkalmaz uniós országokból, hogy csökkentse a repülőtér és a légitársaságok további kárait.

MTI Itthon

Nincs fennakadás Ferihegyen

Fennakadás nélkül fogadja és indítja a járatokat a ferihegyi repülőtér hétfőn délután, a terminálokon nincs torlódás, az utasoknak tíz percnél is kevesebbet kell várniuk a biztonsági ellenőrzésre - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője hétfőn fél öt körül.

MTI Itthon

Ferihegy: beváltak a görög munkások

Gördülékeny és zökkenőmentes a forgalom szerda délután a ferihegyi repülőtéren - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője szerdán, aki szerint sikeresen dolgoznak együtt a görög és a magyar munkavállalók.

hvg.hu Itthon

"A tulajdonos leszalámizza a korábban virágzó Ferihegyet” - videó

Interjúink a repülőtér menedzsmentje és a sztrájkolókat képviselő szakszervezeti vezetők kritikus hétfői tárgyalásának elestéjén készültek. Világos volt, ha nem sikerül megállapodni, a munkabeszüntetés tovább terjedhet, újabb repülőtéri dolgozók szolidaritási sztrájkjával.

MTI Itthon

A Fidesznek sem tetszik a ferihegyi sztrájktörés

A Fidesz szerint nem demokratikus és nem európai eljárás, hogy a Budapest Airport külföldi munkavállalókat alkalmazott a ferihegyi repülőtéren a sztrájkolók helyére - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

MTI Itthon

Ferihegyi sztrájk: nincs fennakadás a repülőtéren

A folytatódó sztrájk ellenére zavartalan a forgalom szerda reggel Ferihegyen, tömeg nincs, a gépek - néhány korábban bejelentett törléstől eltekintve - a menetrendnek megfelelően érkeznek és indulnak - jelentette az MTI helyszíni tudósítója.

Sebestyén Balázsék buckalakóknak nevezték a lomizókat

Sebestyén Balázsék buckalakóknak nevezték a lomizókat

Felfújták a járdára, hogy átverik a turistákat a bulinegyedben, elvitték őket a rendőrök

Felfújták a járdára, hogy átverik a turistákat a bulinegyedben, elvitték őket a rendőrök

Az Alkotmánybíróság lecsapott Makádra

Az Alkotmánybíróság lecsapott Makádra

Itt a Facebook újabb csodaszemüvege, amiben még élethűbb lett a virtuális valóság

Itt a Facebook újabb csodaszemüvege, amiben még élethűbb lett a virtuális valóság

Súlyos baleset: hét munkást ütöttek el egy árokban

Súlyos baleset: hét munkást ütöttek el egy árokban

Gulyás: Azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot, ha felfüggesztik

Gulyás: Azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot, ha felfüggesztik