szerző:
MTI

A Fidesz szerint nem demokratikus és nem európai eljárás, hogy a Budapest Airport külföldi munkavállalókat alkalmazott a ferihegyi repülőtéren a sztrájkolók helyére - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Az Orbán-kormány egykori közlekedési minisztere kijelentette: elfogadhatatlannak tartják, hogy 2008-ban vannak olyanok Európában, akik "az 1830-40-es évek gyarmattartó Angliájában alkalmazott eszközt" vesznek igénybe, és a nap mint nap romló magyar foglalkoztatási helyzetben "veszik maguknak a bátorságot", hogy külföldi munkavállalókat alkalmazzanak.

Mint mondta, ha lehetőségük lesz rá, mindent elkövetnek, hogy ez a gyakorlat ne folytatódjon. Kérdésre válaszolva úgy vélte, a munka törvénykönyvének felülvizsgálata lenne szükség.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Rövidebb sorok Ferihegyen

Az elmúlt napokban tapasztalhatónál jelentősen rövidebb sorok torlódtak fel a ferihegyi repülőtéren vasárnap reggel 8 óráig a Budapest Airport (BA) két szakszervezetének ötödik napja tartó munkabeszüntetése miatt.

hvg.hu Itthon

"A tulajdonos leszalámizza a korábban virágzó Ferihegyet” - videó

Interjúink a repülőtér menedzsmentje és a sztrájkolókat képviselő szakszervezeti vezetők kritikus hétfői tárgyalásának elestéjén készültek. Világos volt, ha nem sikerül megállapodni, a munkabeszüntetés tovább terjedhet, újabb repülőtéri dolgozók szolidaritási sztrájkjával.

MTI Itthon

Ferihegyi sztrájk: nincs esély megegyezésre

Nincs esély a megegyezésre Ferihegyen a sztrájkot hirdetett szakszervezetek szerint, mivel úgy vélik, hogy a munkáltató nem adott érdemi választ a követeléseikre a vasárnapi egyeztetésen sem - áll a Légiforgalmi Egyesült Szakszervezete (LESZ) közleményében. Míg a BA célja a sztrájk mielőbbi befejezése.

MTI/hvg.hu Itthon

Mi a helyzet Ferihegyen?

Ma délelőtt folytatódnak a tárgyalások, de a hvg.hu úgy tudja: ha nem jutnak megállapodásra a felek, akkor a sztrájk kiterjedésével kell számolni.

MTI Itthon

Háborognak a ferihegyi sztrájktörésen

Az Európai Szakszervezeti Szövetség különösen aggasztónak találja a ferihegyi külső sztrájktörők alkalmazásáról szóló híreket, az eljárást elfogadhatatlannak nevezi és elítéli.

MTI Itthon

"Vendégmunkások" tűntek fel Ferihegyen

A Munkástanácsok szerint a Budapest Airport (BA) negyven görög munkavállaló kiképzését kezdte meg, annak érdekében, hogy sztrájktörőként alkalmazza őket a ferihegyi reptéren. A BA úgy magyaráz, hogy csupán biztonsági ellenőröket alkalmaz uniós országokból, hogy csökkentse a repülőtér és a légitársaságok további kárait.

MTI Itthon

Nincs fennakadás Ferihegyen

Fennakadás nélkül fogadja és indítja a járatokat a ferihegyi repülőtér hétfőn délután, a terminálokon nincs torlódás, az utasoknak tíz percnél is kevesebbet kell várniuk a biztonsági ellenőrzésre - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője hétfőn fél öt körül.

Partizánakcióznak a magán-tankönyvkiadók

Partizánakcióznak a magán-tankönyvkiadók

Egy zombiteória cáfolva: a születési sorrend mégsem befolyásolja a személyiségünket

Egy zombiteória cáfolva: a születési sorrend mégsem befolyásolja a személyiségünket

Kevésnek bizonyult a BKK buszkapacitása

Kevésnek bizonyult a BKK buszkapacitása

Sztárszínészek vetkőztek le előtte, hogy felöltöztesse őket

Sztárszínészek vetkőztek le előtte, hogy felöltöztesse őket

Mi lesz az év könyve?

Mi lesz az év könyve?

Jogerős a strasbourgi tankönyvpiaci bukta, félmilliárdot is fizethet az állam

Jogerős a strasbourgi tankönyvpiaci bukta, félmilliárdot is fizethet az állam