szerző:
MTI

Már biztos, hogy szombaton több ezer utas utazása hiúsul meg - közölte a MÁV, ugyanakkor ahol erre mód van, közlekedteti a vonatokat.

A vasúttársaság szombati hajnali közleménye emlékeztet arra, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) azzal, hogy péntek este nem fogadta el a MÁV Start kompromisszumos javaslatát, kinyilvánította, hogy folytatni akarja a munkabeszüntetést. A Kavalecz Imre sajtófőnök által jegyzett kommüniké arra is kitér, hogy a MÁV ezzel szemben azt szerette volna garantálni, hogy az utasok a sztrájk ideje alatt ha kevesebb vonattal is, de viszonylag kiszámítható menetrend alapján juthassanak el úti céljaikhoz.

"Mindezekhez a szakszervezet nem járult hozzá" - olvasható a tájékoztatásban, amely ugyanakkor megfogalmazza azt a reményt is, hogy "hátha felülkerekedik a megértés és segítő szándék minden vasutas részéről annak érdekében, hogy az utasok a karácsonyi ünnepek előtt eljuthassanak úti céljaikhoz". 

A MÁV -azért kéri a VDSZSZ partnerségét ebben, mert nem szeretne további feszültséget, bizonytalanságot, hitelvesztést az utasok körében. Mind ez idáig nem volt a magyar vasút történetében példa arra, hogy közvetlenül karácsony előtt, illetve az ünnepek alatt sztrájk miatt nehézkessé vált volna a vasúti közlekedés.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a vasúti közlekedési helyzetkép szombat hajnalban is hasonló a péntek estihez: a Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok, a Keletiből is, s most csak a Déli pályaudvar nem fogad és nem indít vonatokat. A nappalos műszakváltás után derül majd ki, milyen lesz a szombati menetrend.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Vasutassztrájk percről percre

Hosszú ideje nem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. A sztrájkot egyelőre felfüggesztették.

MTI Itthon

Országossá vált a vasutassztrájk

Kiterjesztette az egész országra vasárnap 18 órakor a vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, a koraesti órától a dunántúli vasutasok is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, így országszerte fennakadásokra kell számítani a vonatközlekedésben.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: nincs megállapodás

Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között péntek délután a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. Az egyeztetést szombaton 17 órakor folytatják.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: a mozdonyvezetők elutasítják a VDSZSZ módszereit

A Mozdonyvezetők Szakszervezete növekvő aggodalommal figyeli a vasutassztrájkot és mint erős szakszervezet, nem ért egyet azokkal az eszközökkel és módszerekkel, amelyeket a VDSZSZ alkalmaz - áll abban a közleményben, amelyet Kiss László elnök aláírásával a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) juttatott el.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: csütörtöki ajánlatával rukkol elő a MÁV

A MÁV azt javasolja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) a péntek délutáni egyeztetésen, hogy a sztrájk ideje alatt, a még elégséges szolgáltatás keretében 724 vonat, a járatok 20 százaléka közlekedjen. Ez megegyezik a VDSZSZ által csütörtök délután már elutasított ajánlattal.

MTI Karrier

Vasutassztrájk: nincs megállapodás

Nem született megállapodás a szerda reggeli egyeztetésen a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról.

MTI Itthon

VDSZSZ: karácsonyra is kiterjedhet a vasutassztrájk

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) határozatlan ideig folytatja a vasárnap óta tartó országos vasúti sztrájkot, a munkabeszüntetés a karácsonyi időszakra is kiterjedhet - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke pénteken Budapesten.

Milliók életét könnyíthetik meg az IKEA új találmányai

Milliók életét könnyíthetik meg az IKEA új találmányai

Tusk: El lehet halasztani a Brexitet

Tusk: El lehet halasztani a Brexitet

Már nem Asztanának hívják Kazahsztán fővárosát

Már nem Asztanának hívják Kazahsztán fővárosát

Előzetesbe került a csecsemőgyilkossággal gyanúsított nő

Előzetesbe került a csecsemőgyilkossággal gyanúsított nő

Vízre utaló nyomokat talált a japán űrszonda a Ryugu kisbolygón

Vízre utaló nyomokat talált a japán űrszonda a Ryugu kisbolygón

20-25 év múlva már nem lesz annyi víz Angliában, mint amennyire szükség lenne

20-25 év múlva már nem lesz annyi víz Angliában, mint amennyire szükség lenne