szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Karácsonyra sem áll helyre a vasúti forgalom a MÁV szerint, ha a ma délutáni egyeztetésen sem születik megállapodás a vasúttársaság és a sztrájkoló szakszervezetek között - jelenti a HavariaPress.

A MÁV és a VDSZSZ legutóbb vasárnap délután 17 órakor tartott egyeztetést, ahol - az előző napokhoz hasonlóan - nem született megállapodás, ezért a legközelebbi egyeztetést hétfő délután öt órára tűzték ki. A MÁV azt szeretné, ha a sztrájkolók befejeznék a sztrájkot, vagy legalábbis felfüggesztenék a munkabeszüntetést, hogy minél előbb helyreálljon a rend, a menetrend.

A MÁV emlékeztet arra, hogy a sztrájkkal napról napra nő a veszteség, ami nemcsak a vasútnak nem jó, de a nemzetgazdaságnak is jelentős károkat okoz, ráadásul számítani kell arra, hogy az utasok egy része is elpártolhat a vasúti közlekedéstől. A vasúttársaság közleménye szerint most, amikor az ország a karácsonyi ünnepekre készül, nem lenne illő és méltó a vasúthoz, ha - utasait cserbenhagyva - nem tudná biztosítani az alapvető szolgáltatást. A MÁV vezetése épp ezért a VDSZSZ partnerségét kérte annak érdekében, hogy legalább Karácsonykor ismét közlekedhessenek a vonatok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris leállítják a tanárok tesztelését

Máris leállítják a tanárok tesztelését

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek