Milliókért vesz tanácsot két fideszes önkormányzat Rákay Philiptől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjétől - írta a hétfői Népszabadság.

A napilap szerint a műsorvezető cégében résztulajdonos egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek a saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak. A lap a birtokában lévő szerződésekre hivatkozva azt állította, hogy a két cég - amelyek egy helyre vannak bejegyezve - 2008-ban ugyanakkora összegért, több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak, és idénre is van szerződésük. A két cég közösen dolgozik Salgótarján fideszes polgármesterének is.

Az MSZP kérdez
Az MSZP tudni akarja, hány megyei és helyi önkormányzat áll szerződéses viszonyban Rákay Philipnek, a HírTV műsorvezetőjének tanácsadó cégével, és mennyibe kerül ez a magyar adófizetőknek.Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte: tudni szeretnék azt is, pontosan milyen feladatokat lát el ez a cég. A szocialista politikus sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy a Contact Media Tanácsadó Kft. sok százezer forintos havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat például a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel jelenleg is szerződéses kapcsolatban áll.

A kft. 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsot a megyei önkormányzatnak; a cég feladatai közzé tartozik az önkormányzat országos és helyi sajtópolitikájának kialakítása és végrehajtása, illetve országos sajtómegjelenésének segítése - tette hozzá. A szóvivő elmondta, a cég mindezért havi 720 ezer forintot számlázott ki.
   
Nyakó István felhívta a figyelmet arra, hogy "forintra ennyiért" dolgozott 2008-ban a Fejér megyei önkormányzatnak az APSA Tanácsadó Kft. is hasonló feladatkörben: ők végzik az önkormányzat szempontjából releváns politikai történések összegyűjtését és értékelését.
   
Elmondta, a nyilvános cégadatok szerint a Contact Media Kft.-ben Rákay Philip az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén HírTV-s Pindroch Ferenc és Szabó Ádám, volt fideszes önkormányzati képviselő neve is olvasható. Nyakó István ugyancsak sajtóhírekre hivatkozva közölte: a Contact Media és APSA egy azon címre van bejelentve.