Vádat emeltek egy MDF-es jelölt ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emelt az Európai Unió pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete miatt a Szekszárdi Városi Ügyészség Tolna megye 5. számú választókerületében induló MDF-es jelölt ellen - értesült csütörtökön az MTI.

Az értesülést a Tolna Megyei Bíróságon megerősítették, a pert a szekszárdi városi bíróság tárgyalja majd. Az MTI információja szerint a tamási választókerületben MDF-es jelöltként induló Balogh Árpádné, Szakály független polgármestere ellen egy európai uniós pályázat kapcsán indult eljárás.

Csullag Józsefné, a Tolna Megyei Bíróság szóvivője közölte: a bíróság a vádirat tartalmáról a per megkezdéséig nem ad tájékoztatást. A távirati iroda megkeresésére Balogh Árpádné nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Bartos Georgina, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetője elmondta: a jelöltet mentelmi jog illeti meg, miután a tamási egyéni választókerületi választási bizottság a  nyilvántartásba vételről elküldte az igazolást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP), amely a nyomozást folytatta. A mentelmi jog felfüggesztését a VPOP az Országos Választási Bizottságtól kérheti.

Hozzászólások