Szerdán tartja alakuló ülését a Fidesz-frakció

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerda délelőttre hívta össze Orbán Viktor pártelnök a Fidesz parlamenti frakciójának alakuló ülését − jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport leendő vezetője a Parlamentben. A KDNP-frakció hétfőn alakul.

Hétfőn reggel tartja alakuló ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciója, az új összetételű parlamentben várhatóan 36 KDNP-s politikus ül majd a képviselőcsoportban - mondta el Harrach Péter leendő frakcióvezető pénteken. A KDNP-frakció létszáma az eddigiekhez képest eszerint 13 képviselővel lehet nagyobb, a mostani parlamentben 23 tagú volt a képviselőcsoport. A leendő frakcióvezető elmondta: a tervek szerint frakcióvezető-helyettesnek Rubovszky Györgyöt javasolják, míg a parlament jegyzőjének várhatóan ismét Móring József Attilát.

Az alakuló ülését szerdán tartó Fidesz-frakciónak - a KDNP képviselőcsoportjának végleges létszámától függően − várhatóan 220-230 képviselője lesz az Országgyűlésben. A Fidesz elnöke hétfőn jelentette be, hogy Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni a leendő parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének.

Harrach Péter az MTI-nek korábban a jövőbeni tervekről elmondta, hogy a KDNP fenntartja azokat a korábbi javaslatait, amelyek a családi adózásról, a nyugdíjrendszerről, a családok csődvédelméről és a szabad vasárnapról szóltak. Arról, hogy ezek az előző ciklusban leszavazott, vagy napirendre sem vett javaslatok pontosan mikor kerülhetnek az Országgyűlés elé, szintén később születik döntés - mondta el.