szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hatalom veszélyes dolog, ha visszaélnek vele, nagyobb kárt lehet vele okozni, mint egy focilabdába rejtett robbanószerkezettel – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Hunnia Mozgalom egyik feltételezett katonája, a Budaházy-csoport ügyében gyanúsított S. József a Magyar Nemzetnek.

A férfi – aki tavaly április óta terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban van – levélben nyilatkozott a napilapnak.

A Magyar Nemzet azt kérdezte tőle, hogy a Budaházy-csoport ügyében kulcsfontosságú hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozónak, Benkő Györgynek miért állhatott érdekében a hanganyag elkészítése. S. József szerint a vádalku intézménye Magyarországon is létező fogalom, Benkő a százhalombattai rendőrök előtt ismert személy. Hozzátette: ráadásul a vállalkozó nyilvánvalóvá tette, hogy pénzt vár szerepléséért, továbbá a Magyarok Nyilai nevű csoportra kitűzött húszmilliós rendőrségi „vérdíjból” is profitálhatott.

A hanganyagról azt mondta, csak harminc másodperces részletét ismeri, és azt „csupán egy besúgó mutogatja pénzért a sajtónak”. S. József szerint a rendőrség vagy akár bármilyen más szerv is beszervezhette Benkőt.

A gyanúsított azt nyilatkozta: egy dolgot bán, Benkőt. „Lelkiismeret-furdalásom van, mert a Benkő nevű besúgó lehetőséget kapott arra, hogy bajba sodorjon sok jó szándékú, hazaszerető, bátor embert” – fogalmazott a férfi, aki büszke arra, hogy az utóbbiakból álló nemzeti táborhoz tartozhatott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Kezdődik a francia kormány klímavédelmi pere

Kezdődik a francia kormány klímavédelmi pere

Megszüntetné a szénerőműveket a cseh kormány, de maga sem tudja, mikor

Megszüntetné a szénerőműveket a cseh kormány, de maga sem tudja, mikor