Nemzetközi elfogatóparancs a norvég lány megölésével gyanúsított férfi ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot a kínai Csao Fej ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt szombaton megölt egy a norvég lányt Budapesten, a VII. kerületi Hársfa utca egyik szállójában.

A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint csütörtökön "európai és nemzetközi" elfogatóparancsot bocsátottak ki "Z. Fei-jel szemben abban a büntetőeljárásban, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított a norvég diáklány megölése kapcsán". 

A BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője, Szigeti József csütörtökön jelentette be, kamerafelvétel is igazolja azt a feltételezést, hogy a kínai férfi követte el a bűncselekmény. Elmondta azt is, hogy a legutóbbi információjuk az, hogy Csao Fej Ferihegyen keresztül elhagyta az országot még a bűncselekmény napján, de azt nem árulta el, hogy hova távozott.
    A Bors szerdai számában azt írta, a lány holttestét néhány órával azután találták meg, hogy korábbi szerelme "beismerő vallomásnak beillő" üzenetet írt Facebook-adatlapján: "Nem akartalak bántani... Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk". Oslói újságok értesülései szerint a 21 éves lány szakított barátjával, majd a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre.