Karácsony Gergely: a megkeresések nem voltak "konkrétak"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az LMP kampányfőnökének az MTI-vel azt közölte, az ajánlószelvény-gyűjtésben nyújtandó esetleges segítségnyújtásról hozzájuk érkezett megkeresések nem voltak konkrétak, sokszor csak célozgatásként hangzottak el.

Karácsony Gergely a Népszabadság keddi számában megjelent írás szerint azt mondta a lapnak, voltak informális felajánlkozások a Fidesz oldaláról "cédulasegítség" ügyében, de romaszervezetek is megkörnyékezték a pártot; "mindegyiket visszavertük" - fűzte hozzá. E közlés alapján - jelentette be Staudt Gábor jobbikos főpolgármester-jelölt kedden - a Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Karácsony ezt követően pontosított, s elmondta: az sem mindig világos, hogy a "szóljatok, ha kell, tudunk segíteni" típusú megkeresések mögött ki áll. Szavai szerint ezek feltehetően egyébként is inkább politikai segítségnyújtásra, és nem bűncselekményre vonatkozhattak volna.

Az LMP a belső kerületekben szedte össze a legtöbb ajánlószelvényt - reagált Karácsony Staudt Gábornak arra a felvetésére, hogy szembetűnő, amíg az LMP összegyűjtötte a főpolgármester-jelölt indításához szükséges számú ajánlószelvényt, addig polgármesterjelölteket nem tudtak mindenhol állítani. Azokban a kerületekben, ahol nem sikerült elindítaniuk polgármesterjelöltjeiket, ott is közel álltak ehhez, tehát összességében nagyjából annyi ajánlószelvényt gyűjtöttek össze polgármesterjelöltjeikre, mint amennyit a főpolgármester-jelöltjük kapott.

Hozzászólások