Háborús robbanószereket gyűjtött, nyomozókutyák buktatták le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Gyakorlatozó nyomozókutyák buktattak le egy robbanószert gyűjtő férfit Nagycserkeszen; a 32 éves helyi lakost őrizetbe vették.

Gyakorlatozó nyomozókutyák buktattak le egy robbanószert gyűjtő férfit Nagycserkeszen; a 32 éves helyi lakost őrizetbe vették. A gyakorlaton részt vevő kutyák csütörtökön a Nyíregyházával szomszédos település határában egy olyan lakatlan épületnél jeleztek robbanószert, ahová előzőleg kiképzőik nem rejtettek el semmit.

A kutyák jelzésére a rendőrök átkutatták az épületet, és második világháborús tüzérségi lövedékeket és robbanószereket találtak. A készenléti rendőrség tűzszerészei a veszélyes eszközöket a helyszínen megsemmisítették. Az ingatlan tulajdonosát, egy 32 éves nagycserkeszi lakost robbanóanyaggal és robbanószerrel való visszaélés miatt hallgatták ki. Azt vallotta, hogy a háborús eszközöket a földjén találta, eltette őket, de konkrét célja nem volt velük.

A rendőrök lefoglaltak öt KRESZ-táblát is, így közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. A lakásáról előrekerült számos vadásztrófea és más olyan tárgy is, amelynek eredetét további nyomozás tisztázza. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.