Szabadlábra helyezték a volt külügyi államtitkárt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kerül előzetesbe Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetője és Székely Árpád volt moszkvai nagykövet sem.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szabadlábra helyezte Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkárt, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét és Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet.

A három érintett előzetes letartóztatását a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanjának elidegenítésével kapcsolatban. A gyanúsítottak a nyomozóhatóság szerint - az árfolyamveszteségre is tekintettel - a magyar államnak összesen csaknem 7 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak.

Fekszi Mártát elővezetik
©

Dezső Antal, Tátrai Antal ügyvédje a tárgyalás után újságíróknak elmondta, hogy a bíróság szerint nem álltak fenn az előzetes letartóztatás feltételei, semmilyen kényszerintézkedés nem indokolt a gyanúsítottakkal szemben. Papp Gábor, Horváthné Fekszi Márta védője "jogszerűnek és tisztességesnek" nevezte a döntést. 

Az ügyészség fellebbezett a határozat ellen, így az nem jogerős. A bíróság épületéből távozó gyanúsítottak egyike sem nyilatkozott a sajtó képviselőinek.