Lázár János leadja luxusautóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két héten belül leadja szolgálati gépkocsiját Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere ezt pénteki siófoki sajtótájékoztatóján közölte. Hozzátette, a jövőben nem kívánja senkinek a szolgálati gépjárművét igénybe venni.

A Blikk január elején számolt be arról, hogy Lázár János bolti áron 30 milliós Audi S8 V10-es luxusgépkocsit használ. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta erről, hogy a kocsit havi 5-600 ezer forintért bérlik, amit felesben fizet a Fidesz-frakció és Hódmezővásárhely, ahol Lázár polgármester. Az autó állítása szerint használtan került hozzájuk, és értéke 15 millió forint körül lehet. Lázár egyébként több olyan törvény készítője, ami a közpénzek takarékosabb elköltését célozza.

A luxusautó körüli vita februárban is folytatódott. Lázár Jánost az RTL Híradója faggatta a kocsiról, ő azt mondta, érzékeli a közvélemény értetlenségét, hogy miért van erre szüksége, de szerinte azért, mert gyorsan kell Budapestre utaznia. A hódmezővásárhelyi polgároknak szerinte megér ennyit a munkája, mivel 70 százalékkal választották meg újra polgármesternek. A héten arra is több lap felfigyelt az RTL Klub videobejátszása nyomán, hogy Lázár János 250km/h-s végsebességre is képes autóján a traffipaxot kiszűrő lézerblokkoló van.