Sok minden eldőlhet ma Pintér irodájában

Sok minden eldőlhet ma Pintér irodájában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A rendvédelmi szakszervezetek bíznak a hétfő reggeli, Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatandó tárgyalásuk sikerében.

A Belügyminisztérium épületébe érkező érdekképviseleti vezetők közül Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, a demonstrációs bizottság vezetője a tárgyalás előtt újságíróknak elmondta: arra számítanak, hogy a kormány megértette áprilisban megkezdett demonstrációsorozatuk üzenetét, és bíznak abban, hogy konstruktív tárgyalást tudnak folytatni Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Hozzátette: a mostani tárgyalásoktól teszik függővé a további lépéseiket. Mint fogalmazott, visszakozni, hátrálni nem fognak, de készek a konstruktív tárgyalásokra. Közölte, hogy ha a kormány nem enged, akkor készek további törvényes nyomásgyakorlásra. Kónya szerint ugyanis nagyon elkeseredett és elszánt az állomány.

A tárgyalási alapra vonatkozó kérdésre azt mondta: ragaszkodnak a szerzett jogaik megőrzéséhez, de az újonnan belépő állomány tekintetében lehet tárgyalni a szolgálati nyugdíjrendszer megváltoztatásáról. A demonstrációs bizottság vezetője azt hangoztatta: olyan életpályamodellt és olyan fizetéseket kell biztosítani, amellyel "pályán tartóvá válik ez a hivatás".

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke érkezik a Belügyminisztériumba
©