Hír Tv, kokain: Helmeczy Lászlót felmentették

Hír Tv, kokain: Helmeczy Lászlót felmentették

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodfokon is pert nyer a Hír Tv "drogügye" miatt indított büntetőperben Helmeczy László. A Fővárosi Bíróság (FB) helybenhagyta a tavaly novemberi ítéletet. Akkor Helmeczyt bűncselekmény hiányában mentették fel - írja a Népszava.

A pert Helmeczy ellen rágalmazás miatt Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos riporter indította hat, a botrány 2008-as kirobbanása utáni sajtónyilatkozat miatt. Az FB szerint "semmilyen néven nevezendő valóságtartalma" nem volt azoknak a kijelentéseknek, amelyek szerint az ügyvéd "bármilyen módon közreműködött volna jobboldali ellenzéki újságírók kábítószeres ügybe keverésében".

A Hír Tv-s "drogügy" 2008 nyarán robbant ki. A történet szerint a Hír Tv Célpont című műsorának riporterei, Krakkó Ákos (jelenleg Fidesz-szóvivő) és Kisberk Szabolcs kocsijában kokaint találtak. A kocsiba csempészett, utóbb sütőpornak bizonyult porral kapcsolatban ez után kusza nyilatkozatháború bontakozott ki, és különféle hangfelvételek kerültek elő.

Ezekből az a történet bontakozott ki, hogy egyfelől Helmeczy László ügyvéd és Tóth Viktor, Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke találták ki, hogy kábítószert csempésznek a Hír Tv-s riporterek kocsijába, bosszúból a Célpont című műsor "támadásaiért". Az ügylettel Baráth Miklós dorgdílert bízták meg. Másfelől ugyanez a férfi működött közre abban is, hogy sütőpor kerüljön a kocsiba, ezzel bizonyítva a Hír Tv-sek ellen tervezett lejárató akciót.