A kémügy negyedik szereplője egy biztonsági cég vezetője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Megvan az eddig ismeretlen gyanúsítottja a kémügynek, Galambos Lajos, az Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője ártatlannak mondja magát és Jakubinyi Róbert immár nem előzetes letartóztatásban, hanem házi őrizetben várja a vele szemben vesztegetés gyanúja miatt folyó eljárás végét. Ezek a Budapesti Katonai Főügyészség által folytatott nyomozás legújabb fejleményei.

A Magyar Nemzet a Hír Tv-re hivatkozva azt írta szombati számában, hogy az államellenes bűncselekmények miatt folytatott nyomozás negyedik gyanúsítottja vélhetőleg egy biztonsági cég társtulajdonosa, P. László, akinek az édesanyja és üzlettársa is orosz származású. "Hiszek a hazai igazságszolgáltatásban, mert ártatlan vagyok" - ezt Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója mondta a Magyar Hírlapnak szombaton.

A kémkedéssel gyanúsított Galambos Lajos hozzátette: "amit tettem szakmai pályafutásom alatt, mindvégig a hazámért tettem, nincs tehát semmi félnivalóm. A Pest megyei Szadán lévő nyaralójában házi őrizetben levő volt titkosszolgálati vezető arról is beszélt a lapnak, hogy nincs módja arra, hogy tanulmányozza a dokumentumokat, amelyek összefüggésben állnak a gyanúsítással.

Jakubinyi Róbert házi őrizetbe került

A Népszabadság szombati számában arról számolt be, hogy az illetékes bécsi bíróság megszüntette a Magyarországon orosz befektetők strómanjaként Mol-részvények milliárdos tételben bonyolított törvénytelen adásvételével gyanúsított Jakubinyi Róbert kiadatási letartóztatását és házi őrizetét rendelte el – hivatkozott a lap meg nem erősített értesülésére.

A házi őrizetbe helyezés tényéről a Magyar Hírlap is beszámolt. A Népszabadság információja szerint Jakubinyi bécsi lakásában várja, hogy döntsenek az ügyében. A hatóságok lábára erősített adóvevővel ellenőrzik, betartja-e a házi őrizet szabályait. A napilap emlékeztetett: Jakubinyi neve az Egymásért Egy-másért alapítvánnyal és a kémbotránnyal összefüggésben is felmerült.