Lézerblokkoló-ügy: Gubcsi lemondott

Lézerblokkoló-ügy: Gubcsi lemondott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lemondott a HM Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója, Gubcsi Lajos, aki az Indexnek korábban azt állította, megtévesztési céllal szereltetett szolgálati autójára traffipaxzavaró lézerdetektort.

A honvédelmi tárca kommunikációs cégét vezető Gubcsi Lajos a mai napon lemondott a cég éléről - jelentették be a kormany.hu oldalon. Az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy a Zrínyi Médiát vezető Gubcsi Lajos szolgálati terepjárójára nyáron sebességmérőket zavaró elektronikai eszközt szereltek. A cikk megjelenése előtt négy nappal a lap e-mailben megkérdezte Gubcsit, kapott-e a blokkoló beszerelésére engedélyt, mennyibe került az eszköz, illetve, hogy ki állta a számlát. Gubcsi akkor érdemi válaszok helyett néhány talányos sort küldött: „Hozzám eljutott kérdései - ezt nyugodtan állíthatom - részben a magánszférát érintik, részben hivatalit. Kérem, döntse el, melyik utat járja. Dez-Informátora talán segíthetett volna ennek elválasztásában is.”

Gubcsi csak a Lézerblokkoló HM-es szolgálati autóban című cikk publikálása után állt elő magyarázattal, hogy miként kerültek a Kia Sportage elülső rendszáma mellé a blokkoló külső érzékelői. A levélben azt állította, hogy a detektorokat májusban szereltette az autóra, de a blokkoló valójában sohasem működött.

A HM-es cégvezető szerint a blokkolót csapdának, sőt, „légyfogónak” szánta, mert az Index az elmúlt egy esztendő során számos alkalommal jelentetett meg a céggel kapcsolatban olyan írásokat, amelyekhez „kizárólag a belső munkatársaink között keresendő informátor” szolgáltathatott információkat.