Soltész: ezer új munkahely van a megváltozott munkaképességűeknek

Soltész: ezer új munkahely van a megváltozott munkaképességűeknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már csaknem 10 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik több állami vállalatnál - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára pénteken, Orosházán.

Soltész Miklós elmondta: csak az idén majdnem ezer új munkahelyet teremtettek ezek a cégek az országban, közöttük a szegedi székhelyű SZEFO Zrt. Kiemelte: nem elég ugyanakkor csak támogatni ezeket a cégeket, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztassanak, hanem az előállított termékek piacra juttatása is rendkívül fontos.  

Szerinte ez utóbbi körülményt az elmúlt nyolc évben figyelmen kívül hagyták, és csak a támogatást nézték, így például nem helyezték előtérbe a közbeszerzéseknél sem ezeket a cégeket. A tárca által felügyelt foglalkoztatóknál ezzel szemben most valós munkát végeznek a dolgozók, és jó piaci termékeket állítanak elő. Az államtitkár azért látogatott Orosházára, hogy átadja a SZEFO Zrt. helyi fejlesztésének második ütemét.

Soltész Miklós
©

Dancsó József, a város fideszes polgármestere az üzemlátogatás alkalmából elmondta, hogy egy év alatt a SZEFO Zrt. 100 munkahelyet teremtett egy az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott 500 négyzetméteres, addig üresen álló ingatlanban. A társaság időközben újabb, 8 millió forintos átalakításokat hajtott végre az épületen belül, s ennek eredményeként válik lehetővé, hogy a közeli napokban újabb ötven fővel bővítsék a termelést.

Az orosházi üzemben például olyan kötött termékeket állítanak elő, amelyeket egy olasz cégnek szállítanak, s így kerülnek a világ negyven országának piacaira. Mindemellett olyan elektromos alkatrészeket is készítenek, amelyeket azután a cég más telephelyén szerelnek össze gyermekzárral ellátott villamos konnektorrá.