Termékbemutatón büntetett, furfangos volt a NAV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Összesen 500 ezer forint bírságot szabtak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó-főigazgatóságának ellenőrei egy egészségmegőrző és konyhai eszközöket forgalmazó cég termékbemutatóján.

Egészségmegőrző és konyhai eszközöket forgalmazó cég termékbemutatóján büntettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó-főigazgatóságának ellenőrei; a társaság munkatársait félmillió forintra bírságolták, mivel a próbavásárláskor nem adtak nyugtát, és az egyik segítő feketén dolgozott.

A NAV tájékoztatása szerint a cég telefonon keresett partnereket a termékbemutatójára, így hívták meg a NAV dél-alföldi régiójának egyik vezetőjét is. A felkínált lehetőséggel osztályának adóellenőrei éltek, végighallgatták az előadást, majd a vételre kínált termékek közül - amelyek értéke a néhány ezer forintostól a több százezer forintosig terjedt - egyet kiválasztottak, és készpénzzel kifizették. Az értékesítő cég munkatársa a pénzt átvette, de nyugtát vagy számlát nem állított ki. A revizorok azt is megállapították, hogy egy embert bejelentés nélkül foglalkoztattak.

A feltárt mulasztások, szabálytalanságok miatt összesen mintegy 500 ezer forint bírságot szabtak ki - áll a közleményben.