A KIM vezetői bő félmilliárdos juttatást kaptak az első negyedévben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Mintegy 1,4 milliárd forintot fordítottak az idei év első negyedévében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál (KIM) foglalkoztatottak személyi juttatásaira - derül ki a kormányzati portálon az információszabadságról szóló törvény alapján frissen közzétett adatokból.

Az első negyedéves összesítés szerint a tárcánál engedélyezett 1004-es létszámból 50 álláshely volt betöltetlen március 31-én, a minisztérium 187 vezető és 767 nem vezető munkatársat alkalmazott.

A vezetők és vezető tisztségviselők rendszeres juttatásainak értéke mintegy 558, nem rendszeres jutatásaiké több mint 100 millió forint volt az idézett időszakban. Ezen kívül csak a munka törvénykönyve alapján foglalkoztatott munkavállalókra vonatkozó bontást ismertetik, az ő rendszeres személyi juttatásaikra 86, nem rendszeres juttatásaikra csaknem 21 millió forintot fordítottak. A nem rendszeres juttatások közé többek között a szabadságmegváltás, a jutalom, a végkielégítés, a napidíj, az üdülési és étkezési hozzájárulás, az utazási költségtérítés tartozik.

A legutóbbi, a 2011. december 31-iki állapotot rögzítő adatokból kiderül, hogy tavaly év végén még 1087 volt - a vonatkozó kormányhatározat alapján - engedélyezett létszám a KIM-nél, a vezetők száma 200, a nem vezető munkatársaké 830 volt, tehát 57 üres álláshely volt. A tavalyi év negyedik negyedévében összesen a 2012. év első negyedévéhez képest kevesebb, 1,28 milliárd forintot költöttek személyi juttatásokra a tárcánál.