Elmenekült Kaposvárról P. Erika lánya és unokája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Elköltözött a Szita Bence meggyilkolásával vádolt P. Erika lánya és unokája Kaposvárról, miután megfenyegették őket - számolt be a kapos.hu. P. Erika édesanyja szerint nem volt előjele a történteknek.

Elköltözött Kaposvárról P. Erika lánya és unokája, miután megfenyegették őket - írta kedd délután a kapos.hu a gyilkossággal gyanúsított 47 éves nő édesanyjára hivatkozva.

P. Erika édesanyja a KaposPontnak arról is beszélt, milyen viszonyban volt a lánya a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt kisfiúval. Szerinte a lánya olyan anya volt, aki Bencét is úgy szerette, mint a saját fiát. Többet ugyanakkor nem tud a történtekről, a televízióból tájékozódik. "Semmi előjelét nem láttam ennek, hogy mi fog történni, nem látszott rajta semmi. Azért ha valaki ilyesmire készül, annak csak van valami látszatja... - magyarázta az asszony.

A KaposPont kedden délután megkereste Bence édesanyját is, aki teljesen összeomlott. "Itt belül nem tudom elmondani, mit érzek, hogy olvasom, hallom, hogy kínlódott, szenvedett. Megbízott abban a nőben, elment vele mosolyogva, csacsogva, ahogy szokott, és megölte, megölette - mondta Szita Szilvia, aki a TV2-nek arról is beszélt: bár nem ajánlották, megnézte fia holttestét.

A kereskedelmi csatorna riportjában meg nem nevezett forrásokra hivatkozva az is elhangzott: az egyik gyanúsított hajléktalan P. Erika szeretője volt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden teljes, feltáró jellegű, beismerő vallomást tett Szita Bence nevelőanyja. P. Erika ügyvédje először a Hír24-nek nyilatkozott. Az ügyvéd a hvg.hu-nak nem árulta el, hogy a nő az esetleges felbujtói szerepét ismerte be, vagy azt, hogy ő követte el a gyilkosságot. A rendőrség nem kommentálta az értesüléseket.

Az egy hete Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombat reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány aznap sajtótájékoztatón elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.

A rendőrség a gyermek eltűnését bejelentő 47 éves nőt – a fiú nevelőapjának élettársát –, egy 57 éves és egy 41 éves hajléktalant gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével. A három ember előzetes letartóztatását vasárnap rendelte el a Kaposvári Törvényszék.

Az esettel foglalkozó további anyagainkat itt olvashatják el.