Elsőként a fizetéséről döntött Tiszavasvári új önkormányzati testülete

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az új jobbikos polgármester javaslatára titkos szavazással a szintén jobbikos Sipos Ibolyát választották meg alpolgármesternek.

Megtartotta alakuló ülését Tiszavasvári október végén megválasztott önkormányzati testülete - közölte Bundáné Badics Ildikó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője hétfőn.

Az ülésen kiosztották a polgármester és a képviselők megbízólevelét, majd esküt tettek az új testület tagjai. A 15 napirendi pontot magában foglaló ülésen ezután a polgármester illetményéről és költségtérítéséről, illetve a képviselők tiszteletdíjáról hozott döntést a város új vezetése.

Fülöp Erik (Jobbik) polgármester javaslatára titkos szavazással a testületbe jobbikos képviselőként bejutott Sipos Ibolyát választották meg alpolgármesternek - ismertette a jegyző. 

A testület alakuló ülésén többek között megvitatta a helyi építési szabályzat módosításával kapcsolatos vállalkozói kezdeményezéseket, és a belső ellenőrzési tervről, a helyi általános iskola tornatermének építésével, a múzeum épületének felújításával kapcsolatos pályázatokról, illetve a vízi közmű társuláshoz való csatlakozásról is döntés született. 

A bizottságok megalakítására várhatóan a következő, november 29-én megtartandó rendes ülésen kerül sor.

Tiszavasváriban augusztus 1-jén oszlatta fel magát az addig jobbikos többségű önkormányzati testület. Az október 28-án megtartott időközi önkormányzati választáson ismét Fülöp Eriket választották polgármesternek. A 12 tagú önkormányzati testületbe a polgármesterrel együtt hét tagot a Jobbik, hármat a Fidesz támogatásával indult Tiszavasváriért Közéleti Egyesület delegált, egy képviselő az MSZP színeiben, egy pedig függetlenként jutott be.