szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szabálytalanságok miatt azonnal felfüggesztette egy Heves megyei húsüzem termelését, és 10 tonna terméket lefoglalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt ügyeket vizsgáló csapata - közölte szerdán a Nébih.

A március 26-i ellenőrzésen azt tapasztalták, hogy az alig három hónapja újranyitott húskészítmény-előállító és zsírkészítő üzemben "tobzódtak a szabálytalanságok".

Egyebek mellett 33 kilogramm, több mint egy éve lejárt szavatosságú fűszert és adalékanyagot, illetve a kereskedelemből úgynevezett visszáruként beszállított zsírt találtak.

Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett, takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok.

A félkész és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták, és méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra.

A határozat szerint a működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható.

A bírság megállapítása még folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!