Orbán Ráhel nem veszi fel az elnyert pénzjutalmát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatvanezer forintos jutalmat nyert Orbán Ráhel a Magyar Turizmus Zrt. szakdolgozati pályázatán, de a miniszterelnök lánya nem veszi fel ezt az összeget, hanem a Corvinus Egyetem egyik szakkollégiumának ajánlja fel – számolt be az Origo. Az egyetem szerint a kormányfő lánya tudott arról, hogy dolgozatát benevezték a pályázatra.

Orbán Ráhel díját a Magyar Turizmus Zrt. közvetlenül a Corvinus Egyetem Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégiumának utalja át a díjazott kérésére – számolt be az Origo a Magyar Turizmus Zrt. információira hivatkozva.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor lánya a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai témájú szakdolgozati pályázatán nyert első díjat, amely bruttó 60 ezer forintos jutalommal is jár. Erről a pénzről mond most le.

A Magyar Turizmus Zrt. "az év turisztikai témájú szakdolgozata" pályázatára 12 felsőoktatási intézményből 39 pályamunka érkezett. Orbán Ráhel az újszerű témaválasztás kategóriában nyert a Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül című dolgozatával. A díjat a konzulensétől, Nemes Andreától vehette át, aki a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője is.

A Magyar Turizmus Zrt. közölte, hogy a dolgozat értékelésében "éppen az összeférhetetlenség miatt" nem vett részt Nemes Andrea. A konzulens a lapnak megerősítette, hogy a pályázati döntésben, és az értékelések elkészítésében nem vett részt. A dolgozatok többségét, 33-at, így Orbán Ráhel dolgozatát is, a Magyar Turizmus Zrt. szakemberei bíráltak el, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya pedig hat dolgozatot bírált el.

Orbán Ráhel kedden nyilvánosságra hozta a dolgozatát, szerdán pedig közleményében azt írta, hogy "a szakdolgozatomat a legjobb tudásom szerint megírtam, és a feladatomat elvégeztem. A pályázatra az egyetem küldte be a dolgozatomat, ezért én ebbe a helyzetbe úgy kerültem, mint Pilátus a credóba".

A Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz Tanszékén az Origo azon kérdésére, hogy Orbán Ráhel tudott-e arról, hogy dolgozatát benevezték a pályázatra, azt közölték: "a kiválasztást követően értesítettük a hallgatót, aki adatai megadásával és aláírásával közreműködött a pályázat továbbításában".