Milliárdos összegből újítanák meg Csepelt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődik Csepel déli lakóközpontjának szociális városrehabilitációja, amelyre 1 milliárd 350 millió forint uniós támogatást nyert el a kerület.

Ábel Attila (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület alpolgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, hogy a most induló beruházás a harmadik nagy program a városrészben 2009 óta. A beruházás teljes költségét pályázati forrásból finanszírozzák. Az alpolgármester jelezte, hogy a csepeliek nagy része lakótelepeken él, a felújítások mégis csak jelentős késéssel indultak meg a többi városhoz képest.

Úgy vélte: a kerület 2010-ben kikerült "Budapest mostohagyermekeinek sorából", és radikális változások indultak meg. Utalt a gerincútra, az új kerékpárutakra és arra, hogy végéhez közeledik a csatornázás, amely rekordidő alatt 54 kilométernyi területet érintett.

Ábel Attila arról is beszámolt, hogy Csepel déli lakóközpontjának megújítása a teljes körű panelfelújítás mellett a Szent Imre tér zöldfelületi rekonstrukcióját, új közösségi tér kialakítását, iskolai és munkaerő-piaci felzárkóztatást is tartalmaz.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes arról beszélt: az előző városvezetés által "elfelejtett" városrész szépen fejlődik, épül, és Csepel ezután is számíthat a főváros támogatására. A most induló beruházásról szólva kiemelte: a látható elemek mellett az emberre helyezi a hangsúlyt, hiszen az épületek rekonstrukciója mellett tehetséggondozást, alternatív utcai mentorálást tartalmaz, a Budapest Esély Nonprofit Kft. pedig hetven embert von be munkaerő-piaci képzésébe.