Blikk: cenzúrázzák a Heti hetest

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Majka hetek óta nem szerepel a Heti hetesben, a Blikk szerint azért, mert besokallt attól, hogy rendszeresen kivágták azokat a részeket az adásból, amikor szócsatába keveredett a többiekkel.

A Blikk szerint az ózdi rapper kilógott a sorból, mert míg a Heti hetes mindig is kritikus hangvételt ütött meg a kormánnyal vagy Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben, addig ő legtöbbször megpróbálta a másik oldalról is megközelíteni a dolgokat, s többször is védelmébe vette Orbánt.

Egy közeli barátja a lapnak azt mondta, bár Majka nem fideszes, kifejezetten élvezte azt a szerepet, hogy egyedül ő védi meg a Heti hetesben Orbán Viktort, de nem tetszett neki, hogy egyre többször kivágták az adásból ezeket a szópárbajokat, ezért úgy döntött, hogy hanyagolni fogja a műsorban a szereplést.

Majka a Blikknek nem cáfolta az értesüléseket, de nem akart hosszabb magyarázkodásba kezdeni, csak annyit mondott, mostanában inkább a zenei karrierjére koncentrál.

Az RTL II-n futó Heti hetes főszerkesztője, Ónodi György azt mondta, nincs különösebb oka annak, hogy Majka nincs mostanában képernyőn, egész egyszerűen más a névsor. "Majka megítélése a műsorban amúgy elég vegyes. Véleményen szerint mindig remekül helytáll, de akadnak olyan értelmiségi nézők, akik még mindig az ózdi valósághőst látják benne, és úgy gondolják, hogy nem való a Heti hetesbe. De a néző kiszámíthatatlan. Ha bohóckodást akar látni, tetszik neki Majka, ha nem bohóckodást akar, akkor nem. Hozzáteszem, nem váltunk el tőle, a jövő évadban is számítunk rá" – mondta.