Ezerötszáz frakciószerződést tett közzé a 444.hu

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt követően, hogy a 444.hu híroldal kikérte a parlamenti frakciók szerződését, és a múlt héten belőlük szemezgetve cikksorozatot közölt, szerdán az összes szerződést közzétette listázva.

Összesen 1542, a parlamenti frakciók által 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban megkötött szerződést listázott ki a 444.hu. A portál a múlt héten közölt cikksorozatot arról, hogy az utóbbi három évben a parlamenti frakciók ilyen-olyan jogcímen összesen 6,4 milliárd forint közpénzt költöttek el, most pedig közzéteszi a szerződések listáit.

A múlt heti cikksorozatból kiderült többek között az, hogy a Fidesz-demonstrációk korábbi állandó ceremóniamesterének, az M1 tévé jelenlegi intendánsának, Rákay Kálmán "Philipnek" a felesége 13,8 millió forintért számlázott kommunikációs tanácsokért a Fidesz-frakciónak. Grosics Gyula, az Aranycsapat egykori kapusa összesen 7,6 millió forintot kapott a párttól, bár azt még nem közölték, hogy miért is. A Fidesznél pedig kommunikációs tanácsadóként a Századvég, illetve annak egyes munkatársai szerepelnek a fizetési listán. A 444.hu listájából kiderül, hogy a Jobbiknak Usztics Mátyás színész ad beszédórákat, míg az MSZP-nek saját szóvivője, Török Zsolt számláz kommunikációs tanácsokért.

A híroldal azt írja, előfordulhat, hogy egy-egy érdekes szerződés elkerülte a figyelmüket, ezért közzéteszik az 1542 szerződést tartalmazó PDF-fájlokat.