Krisnások visznek meleg ételt a gátakon dolgozó önkénteseknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Naponta akár 600 fő ellátásáról gondoskodnak a Krisna-hívők az árvizek idején, elsősorban a gátakon dolgozó önkénteseknek visznek meleg ebédet, vegetáriánus gulyás- és gabonaételeket.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) bekapcsolódik a hazánkban található rendkívüli árhullám elleni küzdelembe. Az MKTHK Ételt az Életért Programja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felkérésére, profiljának megfelelően a gátakon dolgozó önkéntesek, civilek és hivatásos személyek ellátásáról gondoskodik az árhullám elvonulásáig.

Naponta szükség esetén akár 600 fő ellátását biztosítjuk Budapesten és Pest megyében, változó helyszíneken, a katasztrófavédelmi szakemberek igényei szerint. A Krisna-hívők a gátakon dolgozóknak tápláló, meleg ebédet, vegetáriánus gulyás- és gabonaételeket visznek a déli órákban.

A Krisna-hívők budapesti templomépülete a római part szomszédságában található, egy a hullámtértől távolabb eső szakaszon - fontosnak tartják azonban, hogy Duna menti területek, és a 3. kerület, mint közvetlen környezetünk is épségben, gond nélkül vészelje át az évszázad árvizét.

"Szeretnénk minden jóérzésű polgárt arra biztatni, hogy saját lehetőségeihez, képességeihez mérten segítsék az árvízi védekezést, az ételosztás biztosításához is szívesen fogadunk adományokat" - írták.