Ítéletidővel jött a hidegfront - kétszázszor vonultak ki a tűzoltók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csongrádban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében okozta a legnagyobb károkat a vihar. Nem sérült meg senki, de épületkároknál, közlekedési akadályoknál sokszor be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak. Ma már nem várható hevesebb zivatar.

Csongrád megyében, azon belül is Szegeden, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében riasztották a legtöbbször a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit a hétfői viharok miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd reggel.

Hétfőn elsősorban a viharos szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott gondot. Országszerte csaknem kétszázszor riasztották a tűzoltókat - 119 esetben kidőlt fához, 41 esetben pedig a hirtelen lehullott nagy mennyiségű esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat.

Az infrastruktúrát ért károk miatt, amelyek a közúti, vasúti közlekedést, az áramszolgáltatást akadályozták, 31 hívásuk volt. Emellett 26 épületkárt regisztráltak. Az OKF információi szerint a hétfői viharok során senki sem sérült meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban veszélyjelzésében azt írta: napközben az Északi-középhegység térségében előfordulhat néhol zivatar, de heves zivatar, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél, vagy nagy méretű jég kísér, nem várható. Az ország egy megyéjében sincs érvényben figyelmeztetés a várható veszélyes időjárási jelenségek miatt.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 Celsius-fok között valószínű, de északkeleten kissé melegebb is lehet. Késő este 13-18 fok várható.