Lefújták a hajszát, nincs meg a bankrobbantó

Lefújták a hajszát, nincs meg a bankrobbantó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhagyott a rendőrség a motoros bankrobbantó utáni ürömi hajszával, nem találták meg sem a motort, sem a tettest.

A rendőrök befejezték az információgyűjtést Ürömön - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap délután. A hétfő hajnali bankrobbantás motoros elkövetője utáni nyomozás során nem találták meg sem a motort, sem a tettest. Ugyanakkor az ORFK szerint megkezdődött az információk kiértékelése. Továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A Pest megyei településen jelentős létszámmal zajlott a tanúkutatás és az adatgyűjtés.

Vasárnap délelőtt nagyszabású akciót hajtott végre a rendőrség a Pest megyei Ürömön. A hvg.hu információi szerint kétszáz rendőr gyűjtött információt a hétfő hajnali bankrobbantással kapcsolatban. Az ORFK vasárnap egy óra körül közölte, hogy a kedden létrehozott ingyenesen hívható zöld számra érkezett állampolgári bejelentést ellenőriztek. A zöld számra elindítása óta a rendőrség 84 bejelentést kapott. Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az elkövető kézre kerítéséért. A rendőrség egy 180-185 centi magas személyt keres, aki egy rendszám nélküli motorral hajtott el a helyszínről a robbantás előtt.  

Egyik hétfő hajnali felvétel a robbantóról
©

Az Index nem hivatalos forrásokra hivatkozva azt írta, a titkosszolgálat és a TEK emberei is részt vettek az akcióban. A Pest megyei településen figyelőautók járőröztek, és felírták a rendszámokat. A portál egy olvasója azt írta, „becsöngettek mindenhova, és érdeklődtek, hogy terepruhás, fekete bukósisakos cross motorost szoktunk-e látni errefelé. Majd kértek egy nevet, hogy kivel beszéltek”.

A bankrobbantással kapcsolatos összes hírt itt olvashatja.