Nincs szerződés luxusszállóval a képviselők elhelyezésére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az Országgyűlés Hivatala nem kötött szerződést egyetlen luxusszállodával sem a vidéki országgyűlési képviselők fővárosi elhelyezéséről - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.

A közleményben a Blikk Luxushotelben szállhatnak meg a képviselők című cikkére reagálva azt írták, a 2012. évi XXXVI. törvény hatályos rendelkezései szerint az Országgyűlés Hivatalának valóban lakást vagy szállodai elhelyezést kell biztosítania a vidéki képviselők részére, havi 186 969 forint összeghatárig.

"A cikk állításaival ellentétben azonban mindeddig egyetlen szállodával sem született érvényes megállapodás a képviselők fővárosi elszállásolására" - tette hozzá az Országgyűlés Sajtóirodája.

A blikk.hu-n olvasható szombati cikkben az áll, hogy azok a képviselők, akiknek nincs fővárosi lakásuk, az ötcsillagos Le Meridienben kaphatnak szobát. Azt írták, hogy a most véget érő ciklusban még 116 ezer forint szállásköltség-térítést kapott az a vidéki képviselő, akinek nem volt a fővárosban hol laknia. Mivel ezzel sokan visszaéltek, az új törvény már azt írja elő: az Országgyűlés Hivatalának 35-50 négyzetméteres lakásait vehetik igénybe az érintettek - közölték.

A lap információi szerint azonban nincsenek ilyen ingatlanok, ezért a hivatal több hotellel is tárgyal. Arról is beszámoltak, hogy az Országgyűlés Hivatalának még csak az Erzsébet téri Le Meridien hotellel van aláírt szerződése, amelyet még delegációk elhelyezésére kötöttek korábban.