Végképp megpecsételődött a Pető Intézet sorsa

Végképp megpecsételődött a Pető Intézet sorsa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megjelent a kormányrendelet, amely rögzíti, hogy szeptember 1-től a Pető András Főiskola veszi át a nagymúltú intézet feladatait. A kormány ettől remél hosszú, biztos jövőt az intézménynek.

Megjelent csütörtökön a Pető Intézet állami fenntartásba vételével kapcsolatos kormányrendelet és -határozat, rögzítve, hogy a leendő Pető András Főiskola szeptember 1-jétől veszi át a feladatokat.

Az Országgyűlés július 4-én döntött a Pető Intézet állami fenntartásba vételéről, valamint egyebek mellett arról is, hogy az intézet köznevelési intézménye gyakorlóiskolai státusba kerül.

Munka a Pető Intézetben
©

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára július elején azzal magyarázta a törvénymódosítást, hogy az hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézetnek.

A csütörtöki Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet kimondja: a Nemzetközi Pető András Közhasznú Nonprofit Kft. és a fenntartásában főiskolaként működő Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének – a konduktív pedagógia legrégebbi képviselőjének – feladatait a Pető András Főiskola veszi át szeptember 1-jével.

A közlönyben megjelent egy kormányhatározat is, amely azt rögzíti, hogy a kabinet egyetért a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete által fenntartott köznevelési intézmény – az MPANNI Gyakorló Óvodája, Általános Iskolája, Kollégiuma, Előkészítő Szakiskolája és Egységes Konduktív Módszertani Intézete – állami fenntartásba vételével, mégpedig úgy, hogy az átalakuló köznevelési intézmény új szerkezetben a – járóbeteg-szakellátási tevékenységet is ellátó – Pető András Főiskola fenntartásában működjön tovább gyakorlóiskolaként.