Kósa: Ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már az interneten is az folyik, hogy ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ, mint a magyar baloldal élén a frissen megválasztott vezetőkkel – mondta kedd reggel Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a köztévében.

Hiába szeretnék egyszerre megtenni az összes lépést az MSZP-sek, a saját gyakorlatukból látszik, hogy abból csak hasra esés van – mondta Kósa Lajos az M1 Ma reggel című műsorában arról, hogy a műsorban korábban Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese felvetette, a devizahiteleket még az idén forintosítani kellene 2010-es árfolyamon.

Kósa felidézte, most folynak a bankperek a Fővárosi Törvényszéken, ezt követi majd az elszámolási törvény, és aztán jöhet a forintosítás. Úgy fogalmazott, egyébként is kedves, hogy az MSZP, amely rászabadította az országra a hitelcsapdát, felgyújtotta a házat, majd azt mondja a tűzoltóknak, hogy nem oltjátok elég gyorsan a tüzet. Szerinte mindez elég vicces.

Arról, hogy a szocialista európai parlamenti képviselők arra buzdítanak, ne szavazzák meg Navracsics Tibor biztosjelöltet, Kósa azt mondta, elég ritka, hogy valaki ilyet kezdeményez a saját hazájával szemben, de miután a szocialisták már számos alkalommal rárontottak Brüsszelben Magyarországra, ebben nincs semmi meglepő.

Ez szerinte egyébként teljesen kontraproduktív, a magyar szocialistáknak semmilyen tekintélyük nincs sem Európában, sem Magyarországon. Már az interneten is az folyik, hogy ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ, mint a magyar baloldal élén a frissen megválasztott vezetőkkel, és tényleg ez egy lúzer gárda, ha belegondolunk, mit művelnek – tette hozzá a műsorban.

A debreceni polgármester szerint semmi jele nincs annak, hogy megújulna a baloldal. Elkezdődött a parlament, Tóbiás József MSZP-s frakcióvezető olyan mantrát mondott el, melynek a valósághoz semmi köze nincs – közölte Kósa Lajos. Azt mondta, neki személy szerint Cseh Tamás egyik dala jutott erről eszébe, ami a Kádár-rendszerről szólt úgy, hogy elutazott a valóság nevű nagybátyánk.