Feljelentést tesz a DK egyik miskolci jelöltjének kirúgása miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyészségen és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, miután egyik volt miskolci képviselőjelöltjének az októberi választás után nem hosszabbították meg a szerződését az őt addig foglalkoztató önkormányzati cégnél.

Hangfelvétellel támasztják alá, hogy a férfit azért küldték el, mert a DK színeiben indult az önkormányzati választáson - közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. Hozzátette, a DK azt követeli az önkormányzattól, hogy a korábban a közmunkások munkavezetőjeként dolgozó Zaveczki Tibort azonnal helyezzék vissza az állásába.

A férfi telefonjával vette fel az önkormányzati cég osztályvezetőjével folytatott beszélgetés egy részét, amelyből Gréczy Zsolt a következőket idézte: "azzal követtem el a hibát, hogy én ki is nyilvánítottam, hogy ellenzéki vagyok? Nyilván ez is számít, ez egyértelmű. Nem vagy hülye, tehát ez egyértelmű. Ha nem indultam volna ellenzéki színekben, hanem fideszes színekben vagy egyáltalán nem indultam volna, akkor én maradhattam volna? Szerintem igen".  

Zaveczki Tibor hozzátette, hogy - bár ezt nem rögzítette - az osztályvezető ki is mondta, hogy miután ellenzéki színekben indult, nem kívánatos a személye az önkormányzati cégnél. A beszélgetésről készült felvételt teljes egészében közzéteszik a DK honlapján.

A DK várja Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármesterének közlését arról, hogy az ő utasítására döntött az önkormányzati cég vezetője vagy pedig önhatalmúlag járt el - hangzott el.