Mellár Tamás nemzetközi csapattal világítaná át a NAV-ot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy nemzetközi csapattal kellene átvilágítani a NAV-ot, ami megnyugtató eredményt hozhatna - mondta Mellár Tamás közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal korábbi elnöke az ATV-nek. Szerinte ezt követően joggal lehetne kérni az embereket, hogy becsülettel adózzanak.

Nemzetközi csapattal kéne átvilágítani a NAV-ot - mondta Mellár Tamás az ATV műsorában. A közgazdász szerint ezzel szemben a kormány tétlenkedik, arra várnak, kiderüljön, merre van az előre.

A magyar gazdaság szerinte olyan kritikus állapotba került, hogy a korrupció akadályozza a gazdasági növekedést. Azt mondta, a visegrádi országokkal szembeni lemaradásunk fő oka a korrupció, ezzel szembe kell nézni.

Szerinte a nemrégiben demonstrálók érzékelték ezt a problémát is. Olyanok voltak kint az utcákon, akik nem tartoznak sem a kormánypárthoz, sem az ellenzékhez, tiszta lapot ezekkel az emberekkel lehet indítani - közölte.

Az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatban Mellár azt mondta, sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben, úgy fogalmazott, nagy a takarózás, próbálnak kárt menteni.

Szerinte nem világos a kormányzat számára, hogy milyen információik vannak az amerikaiaknak az üggyel kapcsolatban, így pedig nehéz kidolgozni a hárítási stratégiát. A közgazdász hozzátette, a legjobb dolog az előremenekülés lenne, tisztázni kellene a dolgot.