Együtt: A fideszes politikusok adják vissza állami földjeiket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja követeli, hogy az érintett fideszes politikusok adják vissza pályázat nélkül szerzett állami földbérleteiket. A Földművelésügyi Minisztériumot pedig felszólítják, hogy hagyja abba a pályáztatás nélküli földosztást.

Az Együtt közleménye szerint fideszes politikusok is kaptak bérbe pályázat nélkül állami földeket - ezt arra a dokumentumra hivatkozva írták, amelyet a Blikk kapott meg a múlt héten, "hosszú pereskedés után" a Nemzeti Földalaptól. Az ellenzéki párt részletezte: Farkas Sándor országgyűlési képviselő cége Csongrád megyében 151,5 hektárnyi terület kapott az idén pályázat nélkül az államtól, míg Daher Pierre korábbi parlamenti képviselő felesége Dövényben kapott 11 hektárnyi birtokot.

Azt írták: nem tartják meglepőnek az ügyet, ugyanakkor mélységesen felháborítónak nevezték azt. Úgy fogalmaztak: a kormánypárt "hétről hétre bebizonyítja, hogy rendszerének lényege az állami szintre emelt korrupció".

Az Együtt felszólította az érintett politikusokat, hogy adják vissza a pályázat nélkül szerzett földbérleteiket. A Földművelésügyi Minisztériumtól pedig követelték, "hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy sötét szobákban osztogat földeket pályázat nélkül, főként fideszes haveroknak".