Akár öt évet is kaphat az Örs vezér téri gázoló

Akár öt évet is kaphat az Örs vezér téri gázoló

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat az Örs vezér téri gázolás ügyében egy férfi ellen, aki autójával egy villamosmegállóba hajtott. Négy gyalogost sodort el, egyikük közülük a helyszínen meghalt, két ember súlyosan megsérült.

A baleset 2013. augusztus 14-én történt, a reggeli órákban.

A férfi a Fehér úton haladt autójával a Füredi út felé. Amikor az Örs vezér terére ért, megállt a piros lámpánál, majd tovább hajtott, amikor zöldet kapott. Elindulása után azonban „saját mulasztása miatt rosszul lett”, és nem tudta már rendesen irányítani a kocsit – írják a Fővárosi Főügyészség szerdai közleményében.

A sofőr fokozatosan gyorsított, kitért jobbra és felhajtott a zuglói oldalon lévő járdára, 46-50 kilométer/órás sebességgel áttörte az aluljáró lépcsőjének védőkorlátját, majd a járdán az ottani villamosmegállóig rohant, ahol végül félig a villamospályára lógva állt meg.

©

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2013 augusztusában az Örs vezér téren gépkocsival a villamosmegállóba hajtott, ahol négy gyalogost sodort el.

Négy gyalogost elütött. Egyik közülük a helyszínen meghalt, két ember súlyos, egy könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfival szemben az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot. A törvény szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A Blikk azt írta, hogy az 52 éves sofőr valószínűleg epilepsziás rohamot kapott, ezért nem vesztette el az irányítást az autója felett.