Papcsák kemény vádakkal ment neki egykori kerületének

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fél év alatt a működőképesség határára került a zuglói önkormányzat és számlaegyenlege szerint 2,5 milliárd forint tűnt el a kasszából – mondta Papcsák Ferenc (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden.

Az önkormányzat háromszor, négyszer annyit költ magára, mint más település – közölte a városrész korábbi vezetője, aki szerint indokolatlan a kimagasló képviselői bérezés. Papcsák Ferenc szerint 2,5 milliárd forint többlettel adta át a kerületet, azonban a forrást mára felélték.

Papcsák Ferenc értékelése szerint Zugló Karácsony Gergely (PM) polgármester ígérete ellenére politikai kifizetőhellyé vált, jelentős számban és jelentős fizetéssel vettek fel munkatársakat a PM és az MSZP környezetéből, akik a képviselő-testület bevonása nélkül döntenek például a közbeszerzésekről.

A kormánypárti politikus bírálta azt is, hogy csúszik a köztisztviselők fizetése, és 19 év után először nem jelent meg a Zuglói Lapok, mert a nyomdát és a munkavállalókat sem fizette ki az önkormányzat. Papcsák Ferenc kifogásolta azt is, hogy az előkészített fejlesztéseket leállították, így várhatóan elmarad a Rákosfalva park és a Csertő park megújítása, iskolai tantermek korszerűsítése is.