Csintalan Sándor kér bocsánatot a Saul fiával foglalkozó hírTV-s műsor miatt

Csintalan Sándor kér bocsánatot a Saul fiával foglalkozó hírTV-s műsor miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hírTV-s Csintalan Sándor a Facebookra írta ki mentegetőző sorait, amit a Civil Kaszinóban kollégáitól elhangzottak váltottak ki. Ő ott sem volt.

Bár ott sem volt, Csintalan kötelességének érezte reagálni a hírTV-ban elhangzottakra. A Civil Kaszinó adásában Fricz Tamás először azt tartotta fontosnak megjegyezni a cannes-i Zsűri Nagydíjával kitüntetett filmről, hogy a holokauszt témája a filmfesztiválokon "nagy népszerűségnek örvend".

©

Hernády Zsolt történész "ügyes témaválasztásnak" titulálja Nemes Jeles filmjének témáját, Dörner György pedig reméli, hogy a rendező következő filmje a pozsonyi csatáról fog szólni (ennyiben kapcsolódik Novák Előd 2013-as közleményéhez, aki Nemes Jeles filmje gyártásának filmalapos támogatását úgy kommentálta "„A magyar állam már a második holokausztfilmet támogatja az utóbbi tíz évben, miközben nem készül történelmi film a magyarság legnagyobb diadalairól, például a pozsonyi csatáról vagy a Rongyos Gárdáról.")

Ezután Fricz rögtön össze is kapcsolja a film sikerét azzal, hogy Magyarországon nem állja meg a helyét az antiszemitizmus oly sokszor hangoztatott vádja.

A magyarországi antiszemitizmusról, amennyiben tényleg érdekli, itt olvashat részletesebben.