Kutya világ jön a rendőrökre júliustól

Kutya világ jön a rendőrökre júliustól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szigorú rendelet lép hatályba július 1-jétől, ami a rendőrök mellett a katasztrófavédőkre, a terrorelhárítókra, a bv-alkalmazottakra és a nemzetbiztonságiakra is vonatkozik. Ha a parancsnok úgy akarja, szolgálatban nem tarthatnak maguknál mobiltelefont és tízezer forintnál több pénzt, illetve ennél értékesebb vagyontárgyat.

Július 1-jétől megszabhatják, mennyi pénzt tarthat magánál egy rendőr, illetve magával viheti-e mobiltelefonját - derül ki Pintér Sándor belügyminiszter rendeletéből, amelyet a legfrissebb Magyar Közlönyben hoztak nyilvánosságra.

A rendőrök mellett a terrorelhárítókra, a katasztrófavédőkre, a büntetés-végrehajtás alkalmazottaira és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársaira is vonatkozik a fenti határozat.

A rendelet értelmében az országos parancsnok, a főigazgató vagy az állományparancsnok megtilthatja, hogy beosztottja 10 ezer forintnál több készpénzt, illetve bankkártyát tartson magánál szolgálatban. Ha megtiltják, a rendőr (tűzoltó, terrorelháríró stb.) köteles a vagyontárgyat, a bankkártyát vagy a pénzt a szolgálat felvételekor egy erre szolgáló páncélszekrényben elhelyezni. Amikor végzett, visszakapja a dolgait.

Ugyanígy megtilthatja a parancsnok, hogy beosztottja mobiltelefont tartson magánál. Kivéve, ha erre valamilyen nyomós oka van, ez esetben ugyanis írásbeli kérvényt nyújthat be, amit akár kedvezően is elbírálhatnak.

©