Szélhámos bombafenyegetőt kerestek a rendőrök, ezért volt óriásdugó Aquincumnál

Szélhámos bombafenyegetőt kerestek a rendőrök, ezért volt óriásdugó Aquincumnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több buszt és HÉV-szerelvényt is megállítottak a rendőrök csütörtök este Budapesten, a Szentendrei úton, az Aquincumi Múzeum magasságában. Az utasokat nem engedték leszállni, később kiderült, hogy bombafenyegetés miatt intézkedtek.

Egyik olvasónk azon a HÉV szerelvényen ült, melyet a rendőrség átvizsgált. Azt írta, már a Rómaifürdő megállónál érezhető volt, hogy valami történik, mert a vezető ott is kisebb várakozása után,de kinyitotta az ajtót. Csillaghegyre érve pár perces várakozás után bemondta a vezető, hogy rendőri intézkedésre várunk. Ezt jópárszor el kellett még ismételni, mert mindenki türelmetlen volt. Nagyjából 15 perc utan erkezett egy rendőrautó és egy kisbusz, bűnűgyi helyszínelők és terrorelhárítók is érkeztek.

Körülbelül 20-30 perc várakozás utan egy egyenruhás kinyitotta az ajtó egyik felét. Közölte, hogy nem véletlenül vannak itt, hanem egy nagyobbb, komoly eset miatt és egy férfit keresnek. A nők leszállhattak, minden ferfit igazoltattak.

Másik olvasónk a helyszínen több rendőrautót látott, amelyek körbevették a buszokat. Egy másik olvasónk ismerőse a csillaghegyi megállóban ült a HÉV-en, amely nem mozdult, de semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Később a HÉV-en már bemondták, hatósági zárás van, a szerelvény nagyjából 10 percet áll majd.

Egy olvasónk az Aquincumi megállónál két üres, 34-es buszt látott a megállóban Budapestre befelé, az embereket leszállították róla, a megállónál 7 rendőrautó állt.

©
©

A BKK oldalán csak annyit közöltek, hatósági zárás miatt a H5-ös HÉV a Kaszásdűlő és Békásmegyer között egy vágányon közlekedik, a Szentendrei úton a a Rómaifüdő HÉV-megálló az Aquincum közelében mindkét irányban jelentős fennakadásra készüljenek.

A BKK Facebook oldalán az egyik hozzászóló azt írta: 15-20 perce állnak, nem lehet leszállni. Egy másik hozzászóló pedig azt kérdezte, miért vizsgálnak át minden HÉV-szerelvényt a rendőrök. Egyik olvasónk épp Kaszásdűlőnél volt, azt mondta: a Szentendrei út járható, a HÉV állt a megállóban 10 perce, mikor leszállt róla.

©

Ugyancsak egy olvasónk azt írta, nemrég szálltak le a 34-es buszról a Rómaifürdő megállónál, ahol nagyjából 20-30 percet vártak. A sofőr csak annyit mondott, hatósági ellenőrzés miatt állnak egy darabig. Egy idő után az egyik utas megunta a várakozást, és vésznyitóval kinyitotta az ajtót. Olvasónk úgy látta, a HÉV-nél mintha sorban álltak volna az emberek, igazoltatásra várva, javarészt férfiak. 

A waze alkalmazáson a dugó is látszott.

©
©

A hvg.hu munkatársa a helyszínről azt jelentette, hogy az aquincumi HÉV-megállónál körbekerítettek szalaggal a telefonfülkét. Az egyik buszról leszállították az embereket, és mindenki csomagját átvizsgálták, a gyerekekét is.

©

A BKK Facebook-oldalán este fél nyolckor közölték, hogy a Szentendrei úton véget ért a hatósági intézkedés, a 34-es, a 106-os és a 134-es buszok ismét közlekednek.

Megkerestük a rendőrséget és a TEK-et, hogy milyen akció zajlik, miért kellett megállítani buszokat és a HÉV-et. A rendőrség válasza negyed 8 után nem sokkal érkezett meg.

BRFK: bombafenyegetés miatt intézkednek a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 17 óra 35 perckor érkezett a bejelentés, hogy egy budaörsi bevásárlóközpontban bomba fog robbanni - közölték.

"A BRFK jelentős erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását és a szentendrei HÉV vonalát az Aquincum és a Filatorigát megállók között valamint a környező utcákat ellenőrzik. A rendőri intézkedés folyamatban van" - tették hozzá a rövid közleményben.

©

Egyelőre nem világos, pontosan miért a szentendrei HÉV vonalánál van rendőri intézkedés, ha a fenyegetést elvileg egy budaörsi bevásárlóközpont kapta.

A hvg.hu úgy tudta: a Terrorelhárítási Központ munkatársai végül nem mentek ki a helyszínre. Valószínű, hogy a bombafenyegető egy szélhámos. Meg nem erősített hírek szerint az elmúlt hetekben több hasonló fenyegetés is volt a fővárosban.