Eseménydús éjszakájuk volt a tűzoltóknak

Eseménydús éjszakájuk volt a tűzoltóknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Leginkább Baranya megye sínylette meg az óriási, országos vihart, volt, hogy a fakidőlés miatt riasztott tűzoltóautó egy másik kidőlt fa miatt nem tudott eljutni a helyszínre.

Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók Magyarországon a viharkárok felszámolásán. Kidőlt fák, megrongált tetőszerkezetek, villámcsapás következtében keletkezett tüzek, illetve elöntött lakóhelyiségek kísérték a vihar útját, írja a katasztrófavédelem. A kora reggeli órákban Baranya megyében okozza a legtöbb gondot a viharos időjárás. Vajszlónál egy fa zárja el az utat Vejti irányába, Pécsvárad közelében tetőszerkezetet rongált meg az erős szél. Komlóban a Majális térre riasztották kidőlt fához a tűzoltókat, a rajnak azonban már vonulás közben is akadt dolga, hiszen egy kidőlt fa zárta el az útját. A legtöbb bejelentés Pécsről érkezett. A Megyeri hídra egy nagy fa dőlt, a Keszüi úton pedig személyautókra dőlt egy fa, ami miatt nem lehet közlekedni az utcában. A Hungária utcában öt centiméteres víz áll egy lakásban. Baranya megyében jelenleg 25 helyre várják a tűzoltókat.

A szerda késő délután kezdődött viharok miatt csütörtök reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek, hozzátéve: jelenleg is csaknem ötven helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán. Hajdu Márton elmondta: szerdán Veszprém és Tolna, csütörtökön a reggeli órákban Baranya megyéből érkezett a legtöbb bejelentés. Veszprém és Zala megyében a műveletirányítás létszámát is meg kellett növelni. Általában a viharos erejű szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott problémát. A leszakadt faágak, kidőlt fák sokhelyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás. Az esővíz pincéket öntött el, és villámcsapások is okoztak gondokat.

Ha ön készített fotót, videót a vihar pusztításáról, és szeretné megosztani az olvasókkal, küldje el az [email protected] címre!

Hozzászólások