Molnár Gyula (MSZP) sem akar kötelező betelepítési kvótát

Molnár Gyula (MSZP) sem akar kötelező betelepítési kvótát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A népszavazást bojkottáló baloldali párt kész támogatni a kormány kvótákról szóló javaslatát, ha lesz olyan.

Az MSZP nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és ha a kormány Országgyűlésnek benyújtandó törvényjavaslata is ezt tartalmazza, akkor azt a szocialisták készek támogatni – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula arra szólította fel a kormányt és a Fideszt, valljon színt, mi lesz az október 2-ai népszavazás közjogi következménye. Milyen törvényjavaslatot, kormányrendeletet készítenek elő október 3-ra? – tette fel a kérdést.

A kedd-szerdai brüsszeli tárgyalásairól az ellenzéki politikus azt mondta: "a brüsszeliek (...) azt üzenik, hallják, amit a magyar emberek mondanak". Hozzátette: Brüsszelben 12 éve megértik és elfogadják a magyarok gondolatait, és egyértelműen megfogalmazták: nincs napirenden további kötelező kvóták bevezetése.

A pártelnök előtte a Hír Tv-ben elmondta: bár jogilag következmények nélkülinek tartja az október 2-ai népszavazást, a párt kész támogatni a Fideszt a kvótaháborúban.

"Feleslegesnek tartjuk jogi értelemben, kockázatosnak Európa szempontjából. Egyébként hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt a kötelező kvóták elleni harcában." Emlékeztetőül: az MSZP bojkottálja az október 2-i kvótanépszavazást.

Hozzászólások