Elhatárolódnak az újságégetéstől a népszabisok

Elhatárolódnak az újságégetéstől a népszabisok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerkesztőségi posztban határolódtak el a szombat esti újságégetéstől a Népszabadság munkavégzés alól felmentett újságírói.

A Facebook-oldalukra feltöltött bejegyzés azzal a címmel jelent meg: „Betűt nem égetünk”.

„A Népszabadság bezárása ellen tüntető tömegben szombat este a Kossuth téren néhányan a Magyar Idők című lap számait égették el. A képek körbejártak, a nem túl régen kormányzati támogatással gründolt és állami hirdetésekkel kitömött lap, amely a hírek szerint máris háromezresre nyomta fel a példányszámát, egy merész húzással máris konzervatívnak nevezte magát, a bedarált Népszabadsággal kapcsolatos felületes megjegyzéseiktől most tekintsünk el.

Beszéljünk inkább arról, hogy könyvet, újságot – mindösszesen betűt – nem égetünk. Ezzel a rossz emlékű aktussal messzemenően nem értünk egyet, mert aki nyomtatott szöveget éget, az a mi elgondolásunk szerint borzalmas hagyományokat ápol.

Naná, hogy elítéljük, és tiltakozunk ellene. Meg is kérünk minden velünk rokonszenvező olvasót, támogatót, hogy ne üljön föl az ilyen provokációnak! Mindenki őrizze meg a méltóságát, és tartsa tiszteletben másokét!

És senki se kövessen el olyan hibát, hogy Magyar Időket vásárol! Minek?” – írták.

Az oldalra fotókat is feltöltöttek, ezzel a szöveggel: „A Népszabadság szerkesztőségébe nem mehettünk be, de ma is együtt vagyunk és dolgozunk!”

Hozzászólások