Az ügyészség nyilvánosságra hozta, milyen öltözékben menekült a Teréz körúti robbantó

Az ügyészség nyilvánosságra hozta, milyen öltözékben menekült a Teréz körúti robbantó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kedden kiadott felvételek tanúsága szerint a sötét felsőt egy piros kabátra, a jellegzetes világos horgászkalapot pedig baseballsapkára cserélte a körúti robbantás feltételezett elkövetője.

Először adott ki információt a szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás ügyében nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség arról, hogyan változtatta meg öltözékét a feltételezett elkövető a robbantás után: eszerint a robbantó a világos horgászkalapot egy – feltehetően a Decathlonban vásárolt – Quechua Cat for Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre egy piros színű széldzsekit húzott.

©

A most kiadott felvételeken tisztábban látszódnak a gyanúsított már ismert ruházatának részletei: ezek szerint a robbantó fekete-fehér túracipőt, homokszínű vagy világosszürke horgászkalapot, sötétkék kapucnis pulóvert és szürke oldalzsebes nadrágot viselt. Hátán pedig egy kék színű, az Aldi által forgalmazott és feltehetően ott vásárolt hátizsákot vitt.

©

Az ügyészség két tanú jelentkezését is várja: egyikük a robbantás estéjén foglalással kapcsolatban érdeklődött a Dob utcában található Queen’s Court Hotel & Residence épületében, illetve az azzal szemben lévő Rebo Bár nevű szórakozóhelyen. A keresett férfi világos alapszínű sportcipőt, zöld színű rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt. A férfi a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott. Azt a biciklist is keresik, akik a robbantást megelőzően elhaladt a Teréz körúti helyszínen.

A Magyar Idők arról írt kedden, hogy még nem fejeződött be azon térfigyelő kamerák felvételeinek az elemzése, amelyek rögzíthették a robbantó mozgását. A lap szerint ennek az az oka, hogy folyamatosan nő az a terület, amelyet a merénylő valódi vagy lehetséges útvonalaként azonosítanak, és ezzel további felvételeket kell átnézniük a rendőröknek, ám a viszonylagos lassúság fő oka a szakértők szerint a kamerarendszerek elavultsága.

Hozzászólások