30 centis konyhakéssel járt iskolába a Teréz körúti robbantó

30 centis konyhakéssel járt iskolába a Teréz körúti robbantó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Osztálytársai a jó nevű gimnáziumban furcsa fiúnak tartották, de nem féltek tőle: a legkülönösebb az volt benne, hogy sosem nézett az emberek szemébe. – Egy volt osztálytárs nyilatkozott a RTL Klub riporterének.

A nevét és az arcát sem vállaló férfi a Fókusz riportjában úgy emlékezett vissza, hogy P. László a 11. osztályban került hozzájuk, és mindössze annyit tudtak róla, hogy Ecuadorból jött, úgy is hívták, hogy „ecuadori gyerek”.  Erről ebben a cikkben mi is beszámoltunk korábban.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja zárkózott és csendes fiú volt, aki sokszor furcsán viselkedett, de nem féltek tőle. Minden nap, ha esett, ha fújt, biciklivel közlekedett az otthona és az iskola között: kétszer tíz kilométert is tekert. Sokszor hiányzott az iskolából, és többnyire rossz jegyeket szerzett, a füzete is üres volt, nem igazán jegyzetelt.

Többször előfordult, hogy konyhakéssel a táskájában járt iskolába, állítólag azért, hogy ha kell, meg tudja magát védeni. A robbantás gyanúsítottja a 11. évfolyam végén eltűnt, nem érettségizett az osztállyal az egyébként jó nevű, vidéki gimnáziumban.

 

Elfoghatták a Teréz körúti robbantót

Hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a TEK szerdán azt a hírt, hogy elfogták a Teréz körúti robbantót. Keszthelyen mindenesetre elfogtak valakit, egy piros autót is vizsgáltak, a helyszínelés ott este kilenc óra előtt véget ért, az elfogott személyt elszállították.

Hozzászólások