Demszky: Orbánt nem lehet választásokon megverni, máshogyan kell

Demszky: Orbánt nem lehet választásokon megverni, máshogyan kell

Utolsó frissítés:

Demszky Gábor szerint a Fidesz nem győzhető le választásokon, ezért az ellenállás más módjait kell kitalálni, és ebben Budapest mutathat utat. A HVG végigvette a 4-es metró körüli botrány részleteit is a volt főpolgármesterrel, ő azonban állítja: mindent ugyanúgy csinálna másodjára is.

Ügyvéd nélkül is vállalta Demszky Gábor, hogy a HVG kérdéseire válaszoljon. Pedig az OLAF-jelentése óta leginkább jogi képviselő jelenlétében hallhattuk, láthattuk. A volt főpolgármester állítja, ha visszamehetne az időben, akkor is ugyanazokat a döntéseket hozná meg a 4-es metróval kapcsolatban, mint amiket a múltban is tett. Szerinte az OLAF által összeállított jelentés hiányos, mivel az uniós szervezet nyomozati jogkör nélkül csak a rendelkezésre álló dokumentumokra és tanúvallomásokra támaszkodhat munkája során. Demszkyt pedig meg sem kérdezték.

A volt főpolgármester a HVG-nek hangsúlyozta, hogy a 4-es metró egyes szerződései az uniós versenyjogba ugyan ütköznek, de a magyar közbeszerzési szabályozást nem sértették meg. Ezt igazolta a BRFK, amikor 2012-ben ezekben az ügyekben kimondta, hogy nem történt bűncselekmény. Demszky visszatekintve egy dolgot sajnál, hogy nem rúgta fel hamarabb a szocialista-liberális koalíciót a Városházán.

Demszky Gábort a Momentum sikeréről és az Orbán-kormány leváltására törekvő pártok esélyekről is kérdeztük. Szerinte a kiépült "maffiaállamban" a Fidesz már nem győzhető le a jelenlegi választási rendszer keretei között.

A teljes interjú a friss HVG-ben olvasható.

Hozzászólások