Előbb nyaralnak az alkotmánybírák, csak utána döntenek a Lex CEU-ról

Előbb nyaralnak az alkotmánybírák, csak utána döntenek a Lex CEU-ról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rövid közleményt tett közzé az Alkotmánybíróság a Lex CEU-ként elhíresült törvény alkotmányos kontrolljáról. Hiánypótlásra kérte az indítványozókat, a kormánnyal pedig felvette a kapcsolatot a döntést előkészítő munkacsoport.

Mint azt az Alkotmánybíróság korábbi közleményében jelezte, idén májusban az Alkotmánybíróság munkatársaiból álló eseti munkacsoport kezdte meg működését a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatos indítvány tárgyalásának előkészítésére.

A mostani bejelentés szerint a munkacsoport munkájának első részét június végére elvégezte, és megfogalmazta azokat a konkrét kérdéseket, amelyek tisztázását szükségesnek látta a döntés meghozatalához. Az Alkotmánybíróság az alkotmánybíróságról szóló törvénynek és ügyrendjének megfelelően végzésben kereste meg egyfelől azokat a kormányzati szerveket, amelyektől tájékoztatást vár, másfelől hiánypótlásra szólította fel az indítványozókat.

A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos előterjesztés a megkeresésekre adott válaszok és a hiánypótlás beérkezése után, várhatóan az ítélkezési szünetet követően kerül a testület elé.

Hozzászólások