Zajos bulinegyed: rendeletmódosítást ígér a kerület, egyelőre konkrétumok nélkül

Zajos bulinegyed: rendeletmódosítást ígér a kerület, egyelőre konkrétumok nélkül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erzsébetváros polgármestere megoldást ígér a bulinegyedben tapasztalható zajjal és egyéb problémákkal kapcsolatban. Vattamány Zsolt azt mondta, hogy egyelőre muníciót gyűjt, így nem tudni, mit lépne ősszel a kerület.

Átfogó rendeletmódosítást készítenek elő szeptemberre a bulinegyed problémáinak megoldásához – ezt mondta a Magyar Nemzetnek Erzsébetváros polgármestere. Vattamány Zsolt szerint a kerületet elsősorban az ott lakók számára akarják élhetővé tenni, ehhez egyeztetéssorozatba kezdtek. Kedden három civil szervezettel tárgyaltak, de a polgármester beszélni akar a kerület országgyűlési képviselőjével és az összes önkormányzati képviselővel is az ügyben.

Bevonják a természetesen a vállalkozókat és a szórakozóhelyek tulajdonosait is, mivel nekik anyagi terheket is vállalniuk kell – tette hozzá a polgármester, de nem fejtette ki, pontosan mit jelent ez. A rendeletmódosításról sem mondott semmit, mert még muníciót gyűjt, emiatt a nyáron még szabadságra sem ment – derül ki a cikkből.

A Magyar Nemzet arról is ír: múlt héten Tállai András államtitkár, a NAV-elnöke Oláh Lajos ellenzéki képviselő írásos kérdésére azt válaszolta: tavaly azok a hetedik kerületi adózók, amelyek fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában majdnem 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez.

A helyi ellenzéki hétfőn népszavazási kezdeményezést indított a bulinegyed ügyében.